Advocaat vindt snelle tegengoal onbegrijpelijk: "Blijf achterin"

26 januari 2018, 22:28

Dick Advocaat baalt over de manier waarop Sparta Rotterdam de eerste goal weggaf tegen Heerenveen. De oefenmeester vond het doelpunt waarmee de Friezen vrijdagavond op gelijke hoogte kwamen na de snelle openingstreffer van Sparta, totaal onnodig. "Dat is voor mij onbegrijpelijk", aldus de ervaren coach.

Nadat Sparta op een vroege voorsprong kwam, wilde de ploeg van Advocaat kennelijk meer. De ploeg deinsde naar voren, maar kreeg vervolgens uit de counter simpel de gelijkmaker om de oren. "Als je ziet hoe we teruglopen, dat is voor mij onbegrijpelijk", analyseerde Advocaat tegenover FOX Sports.

"De goal viel te makkelijk en te snel. Je weet hoe moeilijk we scoren en kansen creëren, dan moet je lekker achterin blijven staan. Dan vang je ze op, nu moeten we er achteraan lopen. Heerenveen heeft wel de kwaliteiten om dat af te maken", besefte de ervaren coach.

Toch kon Advocaat uiteindelijk niets anders dan Heerenveen feliciteren op de persconferentie. "We kwamen met optimisme hiernaartoe. Maar Heerenveen was de betere ploeg, zonder veel open kansen. In de tweede helft hebben we het iets beter vastgezet. Heerenveen was de terechte winnaar met soms mooi voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen