Koploper Twente en Ajax winnen, hoofdrol voor Roof bij zege PEC

26 januari 2018, 21:37

De topploegen in de Eredivisie Vrouwen hebben vrijdagavond geen fout gemaakt. FC Twente had een simpele avond op bezoek bij Achilles '29, terwijl Ajax afrekende met VV Alkmaar. In de strijd om de derde plaats was PSV te sterk voor ADO Den Haag, terwijl onderin Excelsior Barendrecht een helft lang mocht dromen van het eerste punt tegen Zwolle. Dankzij Babiche Roof lukte dat echter niet. 

Achilles'29 - FC Twente 0-6

Koploper FC Twente kende een makkelijke avond op bezoek in Groesbeek. Het eerste half uur was het nog even spannend, maar nadat Renate Jansen de score had geopend na ruim een half uur ging het hard: via Ellen Jansen en Jassina Blom was het nog voor de pauze 0-3. Joëlle Smits maakte na de thee de vierde en vijfde Twentse treffer. Nadat Smits was gewisseld, mocht Cheyenne van den Goorbergh vlak voor tijd de laatste treffer op het bord schieten.  

Ajax - VV Alkmaar 3-0

De derby van Noord-Holland bleef langer spannend dan Ajax had gewild. Kelly Zeeman maakte na ruim een kwartier weliswaar al de openingstreffer, maar daarna vielen beide ploegen aanvallend stil. Pas na ruim een uur maakte Linda Bakker de tweede goal van de avond. Niet veel later had Inessa Kaagman het duel kunnen beslissen, maar haar poging raakte de lat. Schade leverde dat uiteindelijk niet op, want VV Alkmaar kon geen aansluitingstreffer meer forceren. Bovendien was het slokakkord voor Ajax, via Marjolijn van den Bighelaar (foto). Zij scoorde na een fout bij VV Alkmaar. Na een blessure bij Katja Snoeijs werd het duel beëindigd. 

PSV - ADO Den Haag 3-0

De strijd om de derde plaats in de Eredivisie werd al snel in het voordeel van PSV beslist. Sindskort oud-international Vanity Lewerissa opende al na acht minuten de score in Eindhoven, waarna ADO de achervolging inzette. Toch waren de Eindhovenaren sterker en dichterbij dan een vrije trap van Romy Speelman - overgetikt door keeper Angela Christ - kwamen de gasten niet. PSV profiteerde van de aanvalsdrang van de gasten en greep vanuit een counter en uit een vrije trap uiteindelijk simpel de winst: 3-0. 

Excelsior Barendrecht - PEC Zwolle 1-5

Even hing er een verrassing in de lucht toen Excelsior Barendrecht, nog altijd zonder punten en met slechts zes treffers in de Eredivisie, in eigen huis na zes minuten op voorsprong kwam dankzij Sherallin Henriquez. Maar na een afgekeuerde goal, maakte aanvoerder Esmee de Graaf de gelijkmaker, waarna Rebecca Doejaaren meteen na de pauze Zwolle op voorsprong schoot. Dat het nog even spannend bleef, was te wijten aan Babiche Roof: zij miste vijf minuten na rust een penalty. Roof maakte haar fout echter meer dan goed en gaf de assist op de 1-3 die Maxime Bennink maakte uit de counter. Bovendien scoorde Roof ook nog de 1-4 en stelde zij Suzanne Giesen in staat om de vijfde treffer te maken in de negentigste minuut. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen