Excelsior 'ontstemd en teleurgesteld' over incident van Caenepeel

26 januari 2018, 16:26

Excelsior is niet blij met de ontwikkelingen die zich momenteel afspelen rondom Jinty Caenepeel. De aanvaller is in opspraak omdat hij vorig jaar juli positief testte op een canabistest en zodoende moet vrezen voor een levenslang rijverbod. Zijn Rotterdamse werkgever is niet te spreken over het incident. 

"Excelsior heeft kennisgenomen van de berichtgeving over Jinty Caenepeel. De club is ontstemd en teleurgesteld over het feit dat er geen open kaart is gespeeld over de gebeurtenissen, die zich hebben afgespeeld op 9 juli 2017. Dit was weliswaar voordat hij zijn contract bij Excelsior tekende, clubleiding en staf hadden wel op de hoogte gebracht moeten worden van dit voorval. Voordat wij verder op de zaak willen ingaan, zullen wij eerst alle feiten boven water moeten krijgen. Het mag echter duidelijk zijn dat dit soort gedrag niet past bij het topsportklimaat dat wij nastreven", laat de club in een statement weten. 

Volgens zijn advocate stond Caenepeel vorig jaar onder invloed van slechte vrienden. "Hij ging die dag met hen een joint roken op het strand en was kort daarvoor bloed gaan geven voor zijn zusje die leukemie heeft. Hij doet alles voor z'n gezin dat nog in Oostende woont en geeft hen volledige financiële ondersteuning. Op 24 juli vorig jaar tekende hij z'n contract bij Excelsior. Daar hanteert men een nultolerantie rond alcohol en drugs. De spelers testten hun spelers regelmatig. Hij gebruikt nu absoluut niet meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen