PSV gaat met weer fitte Van Ginkel op bezoek bij FC Twente

26 januari 2018, 16:47

PSV heeft Marco van Ginkel terug voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. De captain van de Eredivisie-koploper ontbrak vorige week tegen Heracles Almelo vanwege een lichte blessure. Hij trainde de afgelopen twee dagen weer mee, tot vreugde van Phillip Cocu. De coach hoopt in Enschede een stap in de goede richting te zetten. 

Behalve de niet wedstrijdfitte Maximiliano Romero is PSV compleet voor het duel in de Grolsch Veste. Dat kunnen de Eindhovenaren goed gebruiken, met de wedstrijd van zaterdag tegen Twente en de bekerwedstrijd van woensdag in De Kuip tegen Feyenoord.

"We hebben een super pittige start met drie uitwedstrijden", zegt Phillip Cocu op de website van PSV. "Als we na Heracles ook Twente kunnen verslaan, zetten we een stap in de goede richting. Ook gelet op het aantal wedstrijden dat er aan komt. Je kunt direct een reeks neerzetten, waar we de rest van het seizoen vertrouwen uit kunnen putten."

Met het vertrouwen bij PSV zit het goed. De ploeg van Cocu won zondag in de slotseconden met 1-2 bij Heracles Almelo. "Zo'n zege geeft veel energie", aldus de keuzeheer. "We benadrukken keer op keer dat je tot het laatste fluitsignaal moet blijven gaan. Ook als de stand niet in je voordeel is. Dat is niet altijd makkelijk, maar als je een paar keer in een seizoen meemaakt dat dat zich uitbetaalt, geeft dat heel veel vertrouwen en geloof. En laten we eerlijk zijn, we hebben tegen Heracles voldoende mogelijkheden gecreëerd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen