Bulthuis: "Ooit hoop ik wel weer naar het buitenland te gaan"

26 januari 2018, 08:43

Dave Bulthuis hoopt via sc Heerenveen op den duur een nieuw buitenlands avontuur te beginnen. De 27-jarige linksback zag het laatste half jaar bij Qabala uit Azerbeidzjan mislukken. "De echte voetbalbeleving, die heb ik gemist. Het gevoel van spanning is er nu weer."

Bulthuis kreeg vorige week tegen Vitesse (1-1) direct een basisplaats. "Dat was een lekkere binnenkomer, maar ik merk wel dat ik een conditionele achterstand heb. Het was lastig tegen de snelle buitenspelers van Vitesse", zegt de verdediger tegen de NOS. "Ik wil mezelf weer bewijzen en laten zien. Ooit hoop ik wel weer naar het buitenland te gaan. Die ambitie is er nog steeds. We zullen zien of ik die kans weer krijg, maar eerst Heerenveen. Ik heb niet voor niets voor tweeënhalf jaar getekend."

In de zomer verruilde Bulthuis, die in Nederland eerder voor FC Utrecht speelde, het Duitse FC Nürnberg voor Qabala. Ook toen toonde Heerenveen al interesse in hem. "Maar ik had op dat moment nog niet het gevoel dat ik terug wilde naar Nederland. Dat gevoel had ik na een half jaar Azerbeidzjan wel heel sterk. De levenskwaliteit was daar inderdaad heel goed en ik dacht dat het fijn zou zijn om een beetje in de luwte te voetballen. Maar het sportieve gedeelte ontbrak."

Hoe anders was zijn tijd in Duitsland. "De drie jaar in Duitsland waren echt geweldig, een topcompetitie. Nürnberg wilde mijn contract ook wel verlengen, maar ze moesten bezuinigen en ik kreeg een verlaagde aanbieding. Toen heb ik voor Qabala gekozen. Maar het is top om nu weer lekker thuis te zijn, dicht bij vrienden en familie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen