Jans: "Wiegman zal het deze ronde niet worden bij Groningen"

26 januari 2018, 08:23

FC Groningen is zich aan het oriënteren op een opvolger voor scheidend trainer Ernest Faber. Technisch manager Ron Jans ziet in de media 'goede trainers' voorbij komen. "We zoeken in ieder geval een trainer die qua mentaliteit bij de club past, maar ik ga niet op namen in."

Maar in gesprek met het Dagblad van het Noorden laat Jans zich toch verleiden. Hij vindt dat Maurice Steijn het heel goed doet bij VVV-Venlo, en dat Henk Fraser zich heeft bewezen. Zelfs de naam van vrouwenbondscoach Sarina Wiegman komt voorbij.

"Ik denk dat het voor ons nog iets te vroeg is, maar ik zie het in de toekomst zeker gebeuren dat een vrouw hoofdtrainer wordt in de Eredivisie", zegt Jans in DvhN. "De vraag is of wij dat nog mee gaan maken, maar in de Bundesliga zie je toch ook al vrouwelijke scheidsrechters. Ik kan Wiegman aardig inschatten. Ik heb veel waardering voor de manier waarop zij werkt, maar zij zal het in deze ronde bij FC Groningen niet worden."

Volgens Jans stelt Groningen behoorlijk wat eisen aan de nieuwe trainer. "Het komt er op neer dat hij heel goed moet passen bij het voetbal dat we willen spelen. Er moet heel veel energie in het spel zitten met vooral passes naar voren in plaats van breed en terug. De nieuwe trainer moet jonge spelers een kans durven geven en openstaan voor verandering. Dat laatste is niet leeftijdsgebonden, want ik ben zelf op mijn 59ste ook nog hartstikke leergierig en pas van baan veranderd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen