Vormer helpt Club Brugge opnieuw aan overwinning

25 januari 2018, 22:25

Ruud Vormer blijft maar scoren voor Club Brugge. De Nederlander hielp de Belgische koploper donderdagavond aan een 3-2 overwinning op Oostende. Ook in de vorige vier speelronden was hij al trefzeker. Daarmee komt Vormer in totaal op negen competitietreffers te staan.

Bij Club Brugge zat aanwinst Kenneth Vermeer op de bank. Naast Vormer begon ook Jordy Clasie in de basis. Binnen tien minuten had de thuisploeg een 2-0 voorsprong op het scorebord staan. Op aangeven van Abdoulaye Diaby opende Hans Vanaken na vijf minuten de score. Drie minuten later verdubbelde Vormer de score.

Kort na rust werd het weer heel even spannend, want in de 48ste minuut tekende Zinho Gano voor de aansluitingstreffer van Oostende. Enkele minuten later zorgde Abdoulaye Diaby ervoor dat de marge weer twee was. Diep in blessuretijd maakte Joseph Akpala er nog wel 3-2 van voor Oostende, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Club Brugge profiteert daarmee van de eerdere nederlaag van nummer twee Sporting Charleroi. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu twaalf punten.