Spoorboekje: debuut Alexis, Heerenveen tegen Sparta

26 januari 2018, 08:27   Bijgewerkt: 26 januari 2018, 11:38

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 25 januari.

Nieuws

Voorbeschouwingen

Het Eredivisieweekend staat weer voor de deur en dat betekent: voorbeschouwen. Alle trainers kijken vooruit naar de Eredivisiespeelronde die wordt afgetrapt tussen Heerenveen en Sparta en waarbij FC Twente koploper PSV ontvangt. Er komen dan ook genoeg interessante previews voorbij op FCUpdate.nl, waarbij de traditionele top-drie uiteraard de meeste aandacht krijgt.

{image[323710][right-half][]}Real onder hoogspanning

Veel tijd om te treuren is er niet voor Real Madrid, want na de uitschakeling in de Copa del Rey wacht morgen (zaterdag) in La Liga-concurrent Valencia alweer. Een goed resultaat tegen de nummer drie van de Primera Division is gewenst om een absolute crisis te voorkomen. Succestrainer Zinedine Zidane ligt onder hoogspanning: alles wat hij doet wordt deze dagen op een weegschaaltje gelegd. Staat hij voor zijn laatste duel als coach? FCUpdate.nl maakte de balans op

Aanklager beslist over Matavz

Donderdagavond diende de zitting van Tim Matavz in Zeist. De spits van Vitesse ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel na zijn elleboogstoot in het duel met sc Heerenveen, maar zag de eis verhoogd worden tot vijf duels schorsing in plaats van vier. Om 10.00 uur volgt de uitspraak.

Wedstrijden

Yeovil Town - Manchester United

Als het een beetje meezit, dan debuteert Alexis Sánchez vanavond namens Manchester United in de FA Cup. Omdat de aanvaller namens Arsenal niet in dat toernooi actief was, kan hij voor zijn nieuwe werkgever minuten maken in het bekertoernooi. De laagvlieger van de League Two lijkt een ideaal slachtoffer om zijn debuut met flink wat treffers op te luisteren. 

{image[321673][right-half][]}Besiktas - Kasimpasa

Een bijzondere wedstrijd voor Ryan Babel: de aanvaller stapte in 2013 van Ajax over naar Kasimpasa, de club bij wie hij veel indruk maakte in Turkije. Mede daardoor haalde Besiktas, met wie hij momenteel op de vierde plaats staat in de competitie, hem terug. Met die ploeg werd hij vervolgens kampioen van Turkije. Zijn oude ploeg kan hij weinig gunnen overigens: puntenverlies tegen de nummer elf betekent voorlopig afhaken in de titelstrijd. Ook oude bekenden Jeremain Lens, Oguzhan Özyakup, Aras Özbiliz en Atiba Hutchinson zijn mogelijk van de partij. 

Athletic de Bilbado - Eibar

In de enorm brede subtop van Spanje (dat is de reden dat nummer vier Real Madrid tot vorige week dichterbij de degradatiestreep dan de koppositie stond) kan het werkelijk alle kanten uit. Bilbao staat momenteel op de teleurstellende twaalfde plaats in La Liga, maar als de Basken in eigen huis winnen van het verrassend sterke Eibar (achtste), schieten ze vijf plekken omhoog naar de zevende plaats. Alle duels in de Spaanse middenmoot zijn dan ook van groot belang. 

Voetbal op tv

19.50 uur: Voetbal op Vrijdag, FOX Sports 1, schakelprogramma van Eredivisie en Jupiler League-duels

19.50 uur: NEC - FC Den Bosch, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

20.00 uur: Heerenveen - Sparta, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.25 uur: Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

20.50 uur: Yeovil Town - Manchester United, FOX Sports 4, live verslag van het FA Cup-duel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen