Advocaat: "Sommige jongens kennen alleen elkaars voornaam"

25 januari 2018, 14:07

Na twee nederlagen op rij hoopt Dick Advocaat vrijdagavond voor het eerst punten te pakken met Sparta Rotterdam. Op bezoek bij sc Heerenveen wil de hekkensluiter de laatste plaats verlaten, maar Advocaat beseft dat het niet gemakkelijk gaat worden. De coach stelt dat zijn ploeg tijd nodig heeft.

Advocaat, die vrijdag overigens niet kan beschikken over keeper Roy Kortsmit, benadrukt wederom dat hij graag versterkingen ziet komen naar Het Kasteel. "Ik ben nog steeds vol vertrouwen dat er spelers bij komen. En weg gaan? Als spelers weg willen, dan mogen ze weg. Als iemand niet wil, dan hoeft het niet", zegt hij volgens RTV Rijnmond. "We willen er sowieso in de achterhoede nog iets bij hebben. Voor betere onderlinge competitie in de spelersgroep", legt de coach uit.

Advocaat weet dat de resultaten niet van de ene op de andere dag kunnen omslaan. "Nieuwe spelers inpassen vergt ook tijd. Sommige jongens kennen alleen elkaars voornaam en verder niets. Maar dat komt goed." Ook over zijn eigen positie maakt hij zich geen zorgen. "Ik maak het seizoen af, ongeacht of er nog versterkingen komen. Een voortijdig vertrek is niet aan de orde, snap niet hoe mensen daarbij komen."

Vrijdagavond speelt de hekkensluiter tegen Heerenveen. "Heerenveen-uit is niet alleen voor Sparta, maar ook voor mij traditioneel lastig. Ik heb daar weinig gewonnen, ook met PSV. Maar morgen loopt het anders", besluit hij positief.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen