Van Persie maakt zijn eerste minuten: vijf zaken die opvielen

25 januari 2018, 07:45   Bijgewerkt: 25 januari 2018, 10:02

FC Utrecht – Feyenoord (1-1) stond woensdag vooral in het teken van de terugkeer van Robin van Persie in de Eredivisie. Hij speelde als invaller uiteindelijk tien minuten mee. FCUpdate.nl zat in de Galgenwaard en viel een aantal zaken op rondom de rentree van RvP.

{image[323705][right-half][]}Galgenwaard applaudisseert voor Van Persie

Mooi was het applaus van de hele Galgenwaard voor de topscorer van Oranje aller tijden. Bij het starten van de warming-up in 66ste minuut klonk naast het vak met Feyenoord-supporters ook al een voorzichtig applausje van het thuispubliek. Bij de wissel Van Persie voor Dylan Vente ging het hele stadion staan. Nederland is blij dat Van Persie terug is op de vaderlandse velden.

Van Persie geeft Feyenoord meer energie

Voor Giovanni van Bronckhorst was de wissel vooral bedoeld om Feyenoord van nieuwe elan te voorzien. De Rotterdammers gingen inderdaad iets beter spelen. De ploeg kreeg meer energie, zoals Van Bronckhorst zelf ook constateerde. Wat Van Persie in korte tijd liet zien, is in ieder geval een positief signaal voor Feyenoord. Frisse energie kan de huidige nummer vijf van de Eredivisie op dit moment goed gebruiken.

{image[323704][right-half][]}Dé kans

Een stuk of zeven keer kwam Van Persie in het spel voor. Vaker wel dan niet liet hij daarmee de alarmbellen afgaan bij Utrecht. Van Persie kreeg dé kans om Feyenoord naar de overwinning te schieten. Maar in de korte hoek schoot hij de bal over. Het was een prachtig verhaal geweest. Even daarvoor kwam Van Persie al in een vergelijkbare positie, maar floot Kevin Blom af voor buitenspel. En wat als de pass op Jean-Paul Boëtius in de slotseconden iets zachter was geweest? Giovanni Troupée kon nu opruimen, maar had Boëtius anders waarschijnlijk alleen over moeten laten aan zijn doelman David Jensen.

Knollenveld

Als klein excuus voor zijn gemiste kans, kan Van Persie het knollenveld van Utrecht aandragen. Wat in de Galgenwaard ligt, heeft meer weg van een zandbak. Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi maakte de treffende vergelijking met de velden tijdens de Afrika Cup. Voordat Van Persie uit wilde halen stuiterde de bal iets op. Anderzijds had Feyenoord bij de 0-1 van Sam Larsson ook voordeel van het erbarmelijke veld.

Geduld is een schone zaak

In de mixed zone werd het geduld van de media op de proef gesteld voordat Van Persie zich liet zien. Het duurde al met al bijna 45 minuten. De Rotterdammer nam uitgebreid de tijd voor de rechtenhouders. Ruim na 22.30 uur stapte Van Persie vriendelijk groetend de mixed zone binnen. Terwijl zijn teamgenoten allang waren gedoucht, deed hij nog eens zijn zegje.

[photo,111522,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen