Dost en Sporting bereiken na penalty's tegen Porto bekerfinale

25 januari 2018, 00:17

Sporting Portugal heeft woensdagavond de finale van de Portugese League Cup weten te bereiken. Tegen FC Porto stond het na de reguliere speeltijd nog altijd 0-0 waardoor er een strafschoppenreeks aan te pas moest komen. Die werd vervolgens gewonnen door Sporting.

Bas Dost begon in de basis tegen FC Porto, maar slaagde er dit keer niet in om zijn ploeg aan een doelpunt te helpen. Beide partijen gaven elkaar weinig toe waardoor er na negentig minuten nog een 0-0 stand op het scorebord stond. Een verlenging kwam er niet en dus werd het gelijk penalty's nemen.

Dost was de eerste die namens Sporting een strafschop ging nemen. Hij schoot oog-in-oog met doelman Iker Casillas raak. Zowel Casillas als Sporting-doelman Rui Patricio presteerden goed. Patricio pakte de penalty van Héctor Herrera en ook de strafschop van Vincent Aboubakar wist hij te keren. Casillas bracht op zijn beurt redding op de pogingen van Sebastian Coates en William Carvalho. Nadat Yacine Brahimi naast schoot, kreeg Bryan Ruiz de kans om Sporting naar de finale te schieten. Dat deed de aanvaller vervolgens. In de finale is Vitória de Setúbal de tegenstander.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!