Leganés stunt en schakelt Real Madrid uit in Copa del Rey

24 januari 2018, 23:46

Real Madrid is in de kwartfinale van de Copa del Rey verrassend uitgeschakeld. In het eigen Bernabéu verloor de ploeg van Zinedine Zidane met 1-2 van Leganés, dat in de Primera División de dertiende plaats op de ranglijst bezet.

Real Madrid won de heenwedstrijd met Leganes nipt met 0-1, maar keek in de return al snel tegen een achterstand aan. Na een half uur spelen zette Javier Eraso de bezoekers op voorsprong. De thuisploeg had geen snel antwoord paraat en kwam maar moeilijk tot kansen. Leganés, met Nordin Amrabat in de basis, had zelfs voor rust de 0-2 kunnen maken, maar Claudio Beauvue zag zijn schot net naast het doel verdwijnen.

Twee minuten na rust kwam de gelijkmaker er wel. Op aangeven van Lucas Vázquez wipte Karim Benzema de bal mooi over doelman Nereo Champagne heen. Toch wist Real, dat zonder Cristiano Ronaldo en Gareth Bale aantrad, niet door te zetten. Daar maakten de bezoekers dankbaar gebruik van en na 55 minuten tekende Gabriel voor de 1-2. Hij kopte een corner binnen. 

Real Madrid kreeg vervolgens nog wel enkele kansen op de gelijkmaker via onder anderen Benzema, maar gescoord werd er niet. Daardoor hield Leganés stand en zorgde de club voor een enorme stunt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen