Feyenoord niet langs FC Utrecht bij rentree Van Persie

24 januari 2018, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zich niet weten te revancheren voor de verloren Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers kwamen woensdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen FC Utrecht: 1-1. Sam Larsson zorgde voor het doelpunt namens Feyenoord, terwijl Gyrano Kerk raak mikte namens de thuisploeg. Robin van Persie vierde zijn rentree bij Feyenoord, door als invaller in het veld te komen.

Van Persie zag toe hoe zijn ploeggenoten een moeizame eerste helft speelden.  Op een lastig te bespelen veld kwam Feyenoord tot weinig uitgespeelde kansen. In de Galgenwaard stichtte de Rotterdamse ploeg vooral gevaar via de rechterkant, waar Steven Berghuis veelvuldig naar binnenkwam. De vleugelaanvaller stond zodoende aan de basis van het eerste doelpunt van de avond.

Vlak voor het rustsignaal antwoordde Gyrano Kerk namens FC Utrecht: 1-1. Kerk zette aan voor een solo en dribbelde dwars door de centrale verdediging van Feyenoord heen. Renato Tapia leek Kerk af te kunnen stoppen, maar gaf de bal onhandig terug aan de aanvaller, waarna Kerk behendig afrondde. De Utrechters waren tot die tijd vooral gevaarlijk gebleken uit corners, die naast gekopt werden door respectievelijk Willem Janssen en Sander van de Streek.

In het tweede bedrijf begon Utrecht sterk. Feyenoord schonk de thuisploeg een aantal mogelijkheden door de bal bij wijlen onhandig weg te geven. Het was opnieuw Tapia die de bal verloor aan Utrecht, waarna een voorzet van Ayoub net geen Utrechts doelpunt opleverde. Tapia werd niet veel later naar de kant gehaald door Giovanni van Bronckhorst, ten faveure van Kevin Diks.

Aan Rotterdamse zijde nam jongeling Dylan Vente de plaats in van de geschorste Nicolai Jørgensen. De vervangende spits speelde naar behoren en zorgde bijna voor de winnende treffer. Halverwege de tweede helft ontving Feyenoord een hoekschop, welke maar rakelings naast werd gekopt door Vente. Zijn inzet verdween enkele centimeters naast de verre paal.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Jensen 5; Van der Maarel 5,5, Leeuwin 6, Janssen 6,5, Van der Meer 6 (33. Troupée 5,5) ; Klaiber 5,5 , Strieder, 5,5 Van de Streek 6,5 (63. Dessers 4,5), Ayoub 7,5; Labyad 7, Kerk 7,5

Feyenoord: Jones 4; St. Juste 5; Van Beek 6,5, Tapia 4 (60. Diks 6) , Malacia 5; Amrabat 6, El Ahmadi 5,5, Vilhena 5,5 ; Berghuis 6 (71. Boëtius -), Vente 7 (81. Van Persie-), Larsson 7

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling