De Vrij boekt met Lazio eenvoudige zege op Udinese

24 januari 2018, 20:30

Lazio heeft woensdagavond een 3-0 overwinning geboekt op Udinese. Daardoor vergroot de nummer drie van de Serie A het gat met nummer vier Internazionale, dat deze speelronde punten verloor tegen AS Roma, tot drie punten.

Lazio, waar Stefan de Vrij in de basis begon, werd na 22 minuten spelen in het zadel geholpen. Udinese-verdediger Samir werkte de bal ongelukkig in eigen doel. De thuisploeg kreeg daarna enkele kansen om de score verder uit te breiden via onder anderen Felipe Anderson en Sergej Milinkovic-Savic, maar het bleef in de eerste helft bij 1-0.

Toen de tweede helft twee minuten oud was, was het wel raak voor Lazio. Op aangeven van Anderson verdubbelde Nani de score. Tien minuten voor tijd kreeg Udinese nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Doelman Thomas Strakosha greep echter goed in op de inzet van Rodrigo De Paul. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Anderson bepaalde de eindstand op 3-0.

Lazio blijft na de zege de nummer drie en komt daardoor weer op zeven punten van nummer twee Juventus te staan. Het verschil met koploper Napoli bedraagt acht punten. Wel breidt Lazio de voorsprong op Internazionale uit naar drie punten.