Oranje: in februari nieuwe coach, duel met Spanje geschrapt

24 januari 2018, 14:34

Er komt spoedig nieuws aan over de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens directeur betaald voetbal Eric Gudde valt er in februari witte rook te verwachten over de nieuwe keuzeheer. Ook een nieuwe technisch directeur hoopt de KNVB dan te presenteren.

"In de derde week van februari is er meer duidelijkheid", zegt Gudde tegen het ANP. Hij liet in november weten dat er eerst een technisch directeur zou worden aangesteld en daarna pas de coach. Of dat ook gaat gebeuren is echter nog niet zeker. "Idealiter loopt het gelijk op. Ik kan dat nu niet inschatten. De eerstkomende interland is 23 maart tegen Engeland. Een maand voor dat duel moeten we een bondscoach hebben", zei Gudde. "Ik heb aan het begin gezegd dat ik er honderd dagen voor uittrek. Dat is nog steeds zo."

De beleidsbepaler bevestigde ook dat Spanje een streep heeft gezet door de oefeninterland met Oranje in maart. Dat land speelt liever tegen een Zuid-Amerikaanse tegenstander en gaat het waarschijnlijk opnemen tegen Argentinië. "We zijn druk bezig om een passende vervanger voor Spanje te vinden'', aldus Gudde.

Nederlander werd bij de loting voor de Nations Cup ingedeeld in Groep 1 van Divisie A. Duitsland en Frankrijk zullen de tegenstanders zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen