Nederland tegen Duitsland en Frankrijk in Nations League

24 januari 2018, 12:56   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:37

Zoals verwacht heeft het Nederlands elftal zeer zwaar geloot voor de gloednieuwe Nations League. Oranje gaat het in het nieuwe UEFA-toernooi opnemen tegen Duitsland en Frankrijk. Nederland vormt samen met de twee grootmachten Groep 1 van Divisie A, zo heeft de loting in het Zwitserse Lausanne woensdag bepaald. 

Vooraf was al duidelijk dat Oranje een zware groep zou treffen, aangezien Nederland in Divisie A werd opgenomen. Daarin zitten de twaalf sterkste landen van Europa. Met Duitsland en Frankrijk is de groep inderdaad zeer zwaar geworden. Oranje heeft nog een appeltje te schillen met Frankrijk, aangezien er tijdens de kwalificatie voor het WK 2018 twee keer verloren werd van Les Bleus.

Overigens heeft Nederland zeer slechte statistieken tegen de twee Europese grootmachten. Oranje won niet één van de laatste vier ontmoetingen tegen Frankrijk en heeft Duitsland in de laatste vijf ontmoetingen niet meer verslagen. Oranje speelt zowel uit als thuis tegen beide landen. Eindigt Nederland als laatste, dan degradeert het naar een groep uit Divisie B.

De duels tussen de 55 deelnemende landen worden gespeeld tussen september en november 2018. De finales staan op het programma in juni 2019. De UEFA hanteert voor de Nations League een promotie- en degradatiesysteem. Landen uit Divisies B, C en D kunnen promoveren en degraderen. Er staan uiteindelijk vier tickets voor het EK van 2020 op het spel. De kans is daardoor groot dat Oranje daarvoor een ticket gaat pakken, aangezien er geschoven wordt met de tickets als landen zich via de reguliere kwalificatie geplaatst hebben. Met Duitsland en Frankrijk in de groep is die kans uiteraard groot.

 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen