Overmars: "Voor langere termijn prettig dat Kristensen in huis is"

Overmars: "Voor langere termijn prettig dat Kristensen in huis is"

23 januari 2018 – Ajax is tevreden over het tijdig vastleggen van Rasmus Nissen Kristensen. De Deense rechtsback krijgt de tijd om vast te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Kristensen komt over van FC Midtjylland en tekende dinsdag een contract voor viereneenhalf jaar.Kristensen was al langer in de picture bij Ajax. "Een Deense speler is eenvoudiger en sneller in beeld", vertelt directeur spelersbeleid Marc Overmars aan Ajax TV. "Voor de langere termijn is het prettig dat hij hier in huis is, zodat hij kan wennen aan Ajax. Ik denk dat iedereen blij is dat het nu gelukt is, en niet aan het einde van dit seizoen."

Het is de bedoeling dat de twintigjarige jeugdinternational zo snel mogelijk aansluit bij Ajax 1. "Concurrentie is altijd goed. Achterin zit het ook goed bij ons. Laat de beste maar boven komen drijven", aldus Overmars. De Scandinaviër zal moeten concurreren met Joël Veltman.  Erik ten Hag: "Hij is speler van de selectie. Als Ajax zijnde heb je meer dan elf spelers nodig om succesvol te zijn. Op de rechtsbackpositie gaat hij concurrentie maken."

Ten Hag omschrijft de Kristensen als een 'karakterspeler'. "Die een missie heeft om te slagen. Hij is een fysiek sterke speler met een goede kop erop en veel drive naar voren. Hij geeft ons ook veel aanvullende impulsen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019