Officieel: Ajax pikt rechtsback Kristensen op uit Denemarken

Officieel: Ajax pikt rechtsback Kristensen op uit Denemarken

23 januari 2018 – Rasmus Nissen Kristensen mag zich Ajacied noemen. De Amsterdammers hebben overeenstemming bereikt met het Deense Midtjylland over de transfer. Dat meldt Ajax dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De rechtsback tekent een contract voor vierenenhalf jaar.Zijn verbintenis gaat per direct in en loopt tot en met de zomer van 2022. De nu twintigjarige Kristensen kwam op zijn twaalf bij Midtjylland terecht, waar hij vervolgens debuteerde in het profvoetbal. Tevens is de kersverse Ajacied basisspeler bij Denemarken onder 21 jaar.

"Ik ben zo blij dat ik hier ben. Ik kan niet wachten om hier voor die fantastische fans te spelen", reageert Kristensen tegenover Ajax TV. "Het is een grote club, een grote kans voor mij. Ik ben bij Ajax - Feyenoord geweest en sprak met Kasper Dolberg. Hij is een vriend van mij en ik heb met hem in het nationale team gespeeld. En tegen hem in Denemarken. Hij had alleen maar goede woorden over Ajax."

Kristensen is in eerste instantie gehaald als back-up voor aanvoerder Joël Veltman. In de eerste helft was dat Deyovaisio Zeefuik, maar hij wordt op het moment te licht bevonden. De situatie van Luis Orejuela, de rechtsback die in de zomer werd gehaald, wordt zo steeds zorgelijker. Hij zat voor de Klassieker tegen Feyenoord niet eens bij de selectie.

Lees ook: Overmars: "Voor langere termijn prettig dat Kristensen in huis is"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019