Voormalig Feyenoord-middenvelder Kreijermaat (82) overleden

Voormalig Feyenoord-middenvelder Kreijermaat (82) overleden

23 januari 2018 – De voormalig Feyenoord-speler Reinier Kreijermaat is maandagavond op 82-jarige leeftijd overleden. De middenvelder, die als bijnaam 'Beertje' had, maakte tussen 1959 en 1967 deel uit van een zeer succesvol eerste elftal van de Rotterdammers, met wie hij driemaal de landstitel pakte. 



Kreijermaat was in zijn gloriejaren de man van de befaamde bloktackle. Uit zijn gespierde bovenbenen kon hij een verwoestend schot loslaten, zoals in 1963 tegen het grote Stade de Reims. Dankzij zijn pegel won Feyenoord dat Europacup-duel met 0-1, waarmee het een grote stap zette richting de latere halve finale tegen Benfica.

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag in april 2015 werd Kraaijermaat nog verrast met een bijzonder feest. Onder meer zijn voormalig ploeggenoten en toenmalig Feyenoord-directeur Eric Gudde waren aanwezig op het verassingsfeest in Capelle aan den IJssel. Tot zijn grote verbazing werd Kreijermaat enkele dagen voor zijn verjaardag 's avonds thuis opgehaald met de spelersbus van Feyenoord. Daarin trof hij vele van zijn voormalige ploeggenoten onder wie Henk Schouten, Eddy Pieters-Graafland, Joop van Daele en Piet Romeijn.

'Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies', zo laat de regerend landskampioen op haar clubsite weten. 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019