Jong Ajax pakt ondanks comeback Cambuur drie punten

Jong Ajax pakt ondanks comeback Cambuur drie punten

22 januari 2018 – Jong Ajax heeft maandagavond een 3-2 zege geboekt op SC Cambuur. De Amsterdammers stonden bij rust met 3-0 voor, maar zagen de bezoekers in de tweede helft terug komen. Het duel tussen Jong AZ en FC Den Bosch eindigde in een 1-1 gelijkspel.Jong Ajax - Cambuur 3-2
Jong Ajax kwam op De Toekomst na elf minuten spelen op voorsprong. Mateo Cassierra opende de score op aangeven van Carel Eiting. De Amsterdammers domineerden het eerste deel van de wedstrijd en zes minuten later verdubbelde Noa Lang de score. Nog voor er een half uur gespeeld was, stond ook de 3-0 op het scorebord. Nadat Eiting eerder al belangrijk was als aangever, schoot hij de derde goal van de thuisploeg zelf binnen. Daarmee leek Jong Ajax op weg naar een monsterscore.

Na rust kwam Cambuur sterk terug. Met iets meer dan een uur op de klok maakte Nigel Robertha de 3-1 na een goede counter van de bezoekers. Een kwartier voor tijd bracht Cambuur de spanning helemaal terug. Het was Robertha die met zijn tweede van de avond de aansluitingstreffer maakte. De gelijkmaker kwam er echter niet meer. Jong Ajax behoudt daardoor de derde plaats met slechts één punt achterstand op nummer twee NEC. Cambuur bezet de dertiende plaats.

Jong AZ - FC Den Bosch 1-1
De beloften van AZ kwamen in eigen huis binnen een half uur op voorsprong. In eerste instantie raakte de poging van Joerie Church de lat, maar de rebound was vervolgens voor Ferdy Druijf. Jong AZ wist de voorsprong niet vast te houden. Na 68 minuten tekende Sven Blummel voor de gelijkmaker van Den Bosch.

Door het gelijkspel is FC Den Bosch de nummer tien met 29 punten. Jong AZ blijft voorlaatste met zeventien punten. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 februari 2019