Vormer blijft uitblinken: "Heerlijk om stadion muisstil te krijgen"

22 januari 2018, 12:59

Niet voor de eerste keer speelde Ruud Vormer (29) een hoofdrol bij Club Brugge. De aanvoerder van de Belgische koploper zorgde zondag met een assist en een doelpunt voor de wederopstanding in de uitwedstrijd tegen Antwerp FC (2-2). Een minuut voor tijd keek Club Brugge nog tegen een 0-2 achterstand aan.

Vormer nam de gelijkmaker hoogstpersoonlijk voor zijn rekening. "Als ik nu terug kijk, ben ik tevreden met dit gelijkspel, zeker na zo'n comeback in de laatste minuten", zegt de oud-Feyenoorder op de website van zijn club. "We komen in drie minuten helemaal terug, op dat moment denk je héél even, we winnen nog. Maar met een verdiend gelijkspel mogen we blij zijn.

Halverwege leek Antwerp, de nummer vijf van België, met een 2-0 voorsprong op rozen te zitten. Vormer: "Dit is géén geluk, zoiets dwing je af. We zijn blijven vechten, zijn er tot het laatste fluitsignaal blijven in geloven. En dan scoor je in de laatste seconden, heerlijk om zo'n stadion muisstil te krijgen."

In 22 competitiewedstrijden scoorde Vormer acht keer, en bereidde hij 15 doelpunten voor.