ErediVisie: Ziggo's slaaphuisje, Dumfries' Dick, vuurwerk bij Roda

ErediVisie: Ziggo's slaaphuisje, Dumfries' Dick, vuurwerk bij Roda

22 januari 2018 – Zoals de storm vorige week donderdag Nederland in zijn greep hield, hield de Eredivisie alle voetballiefhebbers in ons land tijdens de hervatting van de competitie weer bezig. De Klassieker was het hoofdgerecht van het menu, maar viel wat tegen. Sowieso was het Eredivisieweekend een beetje flauwtjes: veel remises (1-1), weinig doelpunten en amper spektakel. Alleen het toetje in Almelo en de Rotterdamse derby bracht nog sensatie, desondanks gebeurde er genoeg voor onze wekelijkse terugblik in ErediVisie. Ziggo's slaaphuisje
De Klassieker was zondagmiddag zeker niet de meest spectaculaire ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord van de laatste jaren. En zo werd het huisje van Ziggo, waar de winnaars van een actie een nacht mochten slapen in de Arena en vervolgens vanaf het dakterras de wedstrijd keken, opeens de meest gewilde plek van Amsterdam. Want in de eerste helft was het spel dusdanig slaapverwekkend dat niet alleen de winnaars in het Ziggo huisje, maar ook alle fans in de Johan Cruijff Arena even waren weggedommeld. Een heerlijke steekpass van Hakim Ziyech en een kans voor Feyenoord deden de supporters opschrikken, maar verder hield het absoluut niet over voor de rust.

Vuurwerk in Kerkrade
Eindelijk vuurwerk bij Roda JC! In het zo moeilijke seizoen was er dan toch vuurwerk op het veld in Kerkrade, maar niet op de manier waar de Limburgers blij mee zijn. De FC Twente-'fans' gooiden hun fakkels op het kunstgrasveld, dat daar niet tegen bestand bleek. Omdat het flink is beschadigd, hebben beide clubs 'in samenwerking' een onderzoek ingesteld naar de daders. Uiteindelijk moeten de aanstekers namelijk betalen voor de reparatie van het veld. Als ze de boete nou net even wat verhogen, dan kunnen ze bij Roda JC wellicht een echte grasmat aanschaffen...

Club van honderd
Luuk de Jong betrad met zijn doelpunt in de slotseconden in Almelo toe tot de 'club van honderd', gevormd met spelers die meer dan 99 keer scoorden in de Eredivisie. Namen als bijvoorbeeld Sjaak Swart, Cor van der Gijp, Dirk Kuyt, Wim Kieft, Willem van Hanegem en Jan Vennegoor of Hesselink staan daar allemaal bij. PSV's De Jong dus ook en hij is samen met Klaas-Jan Huntelaar de enige nog actieve voetballer in Nederland van de 61 leden van het gezelschap. De aanvaller is bezig aan zijn elfde jaar in de hoogste afdeling van ons land. Als hij niet meer vertrekt uit Eindhoven, zou hij zomaar bij de beste tien alltime topscorers van de Eredivisie kunnen komen. Dat rijtje wordt geopend door Cor van der Gijp met 162 treffers, al moet er dan geen avontuur uit Mexico langskomen wil hij het halen.

Dumfries' dick
Voor Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries was het treffen met Vitesse niet het meest gelukkige van dit seizoen. Nadat hij eerst een snoeiharde elleboog ontving van Tim Matavz, werd hij vervolgens vol bij zijn ballen gepakt door Matt Miazga. "Het is ook moeilijk om er naast te grijpen", lachte hij het incident na het duel weg. Duidelijk was in elk geval wel dat Vitesse de pik had op Dumfries, want hij moest het flink ontgelden in Arnhem. De aanklager zal in elk geval een harde noot moeten kraken wil hij dit voorval binnen de regelgeving willen bestraffen. 

Mokhtar bezorgt Zwolle kippenvel
"Als ik er één maak, is ie voor jou doc", sprak Youness Mokhtar voor de wedstrijd van PEC Zwolle op bezoek bij NAC Breda. Twee minuten na de aftrap staat de spelmaker in de armen van clubarts Jos Lemmens, die eind vorig jaar droevig genoeg totaal onverwacht zijn vrouw verloor. De dokter van PEC heeft een innige relatie met Mokhtar, de speler die hij onder meer hielp bij de bevalling van diens vrouw. Om de arts een hart onder de riem te steken, droeg de Marokkaan zijn goal op aan Lammens. Een gebaar om kippenvel van te krijgen. Het absolute hoogtepunt in Zwolle: "Ik wilde laten zien dat wij er ook voor hem zijn, zoals hij altijd voor ons klaarstaat", aldus de doelpuntenmaker. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019