Uitblinker Ziyech: "Op alle fronten beter dan Feyenoord"

22 januari 2018, 10:29   Bijgewerkt: 22 januari 2018, 12:22

Nicolás Tagliafico werd door het Ajax-publiek uitgeroepen tot de 'man van de wedstrijd', maar ook bij Hakim Ziyech lukte werkelijk alles. In de eerste helft zorgde hij als enige af en toe voor dreiging, al zijn passes kwamen zo ongeveer aan en zelfs in het jagen nam de Marokkaan af en toe het voortouw. "We waren op alle fronten beter dan Feyenoord", vond hij.

Met een 2-0 voorsprong en een rode kaart voor Nicolai Jørgensen was het duel in de Arena goed en wel beslist. Waar Ajax even de teugels liet vieren, was dat voor Ziyech het moment om Feyenoord-goalie Brad Jones in zijn eentje nog eens flink op te jagen. De rest van de spelers volgde het voorbeeld van de middenvelder, die in de eerste helft een heerlijke pass had op Justin Kluivert (buitenspel) en ook Klaas-Jan Huntelaar vanaf de zijlijn in stelling bracht, om met een kopbal te scoren.

Er leek een andere Ziyech op het veld te staan dan in de eerste seizoenshelft bij Ajax. Alsof hij net een extra stapje zette, net wat gemotiveerder was. Toch zag hij dat zelf anders. "Bijna alles lukte, inderdaad", vertelde hij aan FCUpdate.nl. "Niet alleen bij mij, maar ook bij heel veel andere spelers. Maar de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop was ik volgens mij ook al goed bezig. Die lijn heb ik gewoon doorgetrokken."

Andere rol

Wel krijgt hij andere dingen mee het veld in dan onder diens voorganger Marcel Keizer. "Een nieuwe trainer geeft je natuurlijk andere dingen mee, op basis van hoe hij naar voetbal kijkt. Erik doet net wat andere dingen hoe hij denkt dat ik het beste tot mijn rechtkom. Aanvallend en verdedigend zijn er nog genoeg dingen die beter moeten. Hij legt mij zijn visie op hoe hij denkt dat het het beste is, al houd ik aanvallende veel vrijheid. Of ik het met die visie eens ben? Ja, anders zou ik daar mijn mening eerlijk over geven."

[photo,111478,left,]

Feyenoord

Naast een trainer die goed met karakters in een selectie om kan gaan, heeft Ajax met Ten Hag ook een man die dominant wil spelen. Liever gecontroleerd winnen, dan spectaculair punten laten liggen. In zijn debuutduel werd dat in de eerste helft duidelijk: Ajax was dominant, de Rotterdammers kregen amper een kans. "We waren op alle fronten beter dan Feyenoord", vond ook Ziyech. "Dat voel je in de wedstrijd wel, met name in balbezit weren we beter. Ook waren we scherper in de duels, we hebben dominant gespeeld."

Ondanks dat PSV uiteindelijk geen punten morste in Almelo, blijft Ajax door de zege in de titelstrijd. Het verschil van vijf punten op de koploper is nog goed in te halen. Dáár gelooft Ziyech heilig in: "Anders kun je net zo goed thuisblijven. De achtervolging hebben we voor de winter ingezet en daar gaan we mee door. We hebben nog vijftien finales te spelen."

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen