El Ahmadi over tweede goal: "Dachten dat wij de ingooi hadden"

El Ahmadi over tweede goal: "Dachten dat wij de ingooi hadden"

21 januari 2018 – De tweede tegentreffer van Feyenoord tegen Ajax, waarbij het achterin helemaal open lag bij de Rotterdammers, had volgens Karim El Ahmadi vooral te maken met het feit dat het zijn ploeg dacht de ingooi te mogen nemen. In plaats van dat zij de bal kregen, vervolgde Ajax snel het spel om via een combinatie naar de buitenkant met Joël Veltman via Klaas-Jan Huntelaar de score te verdubbelen. "Ajax heeft de klasse om dat uit te spelen", aldus El Ahmadi. ??De aanvoerder keek na de verloren klassieker (2-0) terug in de mixed zone op de nederlaag. "We dachten dat wij de ingooi hadden en er liepen een paar spelers van ons de andere kant op. Als de linies dan uit elkaar liggen, speelt Ajax dat wel uit", analyseerde de captain, die over de eerste helft wél tevreden was. "Er was weinig aan de hand. We hadden een bepaalde tactiek, waarbij we de linies dicht op elkaar hadden. De tweede helft gingen we niet goed om met Frenkie de Jong, dan zie je dat Ajax de klasse heeft om daar van te profiteren."

Ondanks de rode kaart wilde El Ahmadi nog niet van een wijken weten. "Tegen PSV deden we het met tien man ook heel goed, maar dat was bij een 1-0 stand. Dat is nog wel wat anders dan een verschil van twee. Met een man minder kun je moeilijk naar voren rennen en alles open gooien", wist de aanvoerder.

En dus is zijn ploeg uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap. "We zitten niet in de positie om nog over de titel te praten, inderdaad. Het resultaat is teleurstellend, we hebben nagelaten om de aansluiting terug te krijgen." Veel tijd om te treuren is er echter niet, want woensdag wacht er met FC Utrecht wederom een belangrijke wedstrijd. Die ploeg staat momenteel veel dichterbij op de ranglijst dan Ajax. "We zullen er dan weer moeten staan", besloot El Ahmadi strijdvaardig.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019