De Ligt prijst debutant Tagliafico: "Beter kun je niet beginnen"

De Ligt prijst debutant Tagliafico: "Beter kun je niet beginnen"

21 januari 2018 – Matthijs de Ligt was logischerwijs zeer tevreden met het resultaat dat Ajax behaalde in De Klassieker tegen Feyenoord (2-0), maar zag ook nog meer goede dingen bij de ploeg van Erik ten Hag. Zo zag hij linksback Nicolás Tagliafico goed debuteren. "Dit is een voorbode van wat hij in de toekomst nog gaat brengen", aldus de centrale verdediger.Voor zijn Argentijnse verdedigingspartner werd het debuut tegen Feyenoord één waar hij alleen maar van kon dromen. Hij had Steven Berghuis, die voortijdig naar de kant werd gehaald, helemaal in de tang, gaf een assist bij de openingstreffer en werd benoemd tot man-of-the-match. "Een heerlijk begin voor hem", wist De Ligt in de mixed zone. "Beter kun je niet beginnen. In De Klassieker. Nico is een goede speler, wij als selectie wisten dat natuurlijk al. Maar het is lekker dat de supporters het ook zien."

Het Zuid-Amerikaanse vuur wat de Argentijn in zich heeft, is een aanwinst voor Ajax. "Hij zit er inderdaad heel kort op, kort op de tegenstander." Ook De Ligt zat er bovenop bij aanvaller Nicolai Jørgensen, in tegenstelling tot het duel in De Kuip toen hij nog twee slippertjes maakte. "Toen speelde ik ook wel al goed, maar die foutjes onthoudt iedereen. Maar het is natuurlijk prettig dat het vandaag goed ging." Even dacht De Ligt overigens aan een ontmoeting van Robin van Persie. "Maar op een gegeven moment weet je wel dat hij niet speelt, dan zet je het ook weer uit je hoofd."

Zonder RVP versloeg Ajax opponent Feyenoord probleemloos. Daarmee maakten de Amsterdammers bovendien een einde aan de titelaspiraties van Feyenoord. De Ligt: "Het lijkt me dat ze zijn afgeschud in de titelrace, ja. Het verschil van zeventien punten is wel héél groot. Maar voor ons gaat het er niet om hoeveel er meedoen, maar het gaat om de eerste plaats. Daar staan we nog niet, dus dat is het doel van de komende weken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019