'Lichtpuntje' Malacia tevreden met eigen spel, niet met resultaat

21 januari 2018, 20:19   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 20:34

Feyenoord kwam tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena zondagmiddag bijzonder matig voor de dag. Maar wie bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst toch nog wat positieve punten zocht, vond die bij Tyrell Malacia. De linksback van de Rotterdammers hield David Neres, de MVP van de Eredivisie, alleraardigst uit de wedstrijd. Zijn inspanningen bezorgden het talent kramp aan het einde van de wedstrijd.

Dat was niet gek, want Malacia had alle energie nodig om de Braziliaanse buitenspeler uit de wedstrijd te spelen. Dat ging bij tijd en wijle uitstekend. "Ik had wat beelden van hem bekeken", vertelde de verdediger na het duel dan ook in de mixed zone. "We hadden het strijdplan goed met elkaar doorgenomen. We gaven weinig weg in de eerste helft en kregen zelf een grote kans. Maar na de rust hadden we het lastig."

De Ligt

Een even terechte als simpele conclusie van de back, die na het duel in de catacomben zijn prestaties besprak met generatiegenoot Matthijs de Ligt. Waar de centrale verdediger zijn eerste klassieker won, sterker nog niet één duel met de Rotterdammers tot dusver in zijn loopbaan verloor, gold dat voor Malacia niet. "Je hoopt natuurlijk op een hele andere afloop, dus dat is wel jammer, ja", aldus Malacia, die het resultaat en zijn eigen spel wel kon scheiden. Over zijn eigen optreden was hij, ondanks het verlies, namelijk wel tevreden.

Ridgeciano Haps, hij begon op de bank in Amsterdam, heeft er een serieuze concurrent bij. Hoewel de man die afgelopen zomer voor zes miljoen euro overkwam van AZ nog wel binnen de lijnen kwam vanwege een blessure (kramp) bij Malacia, hoeft hij er niet op te rekenen dat de jeugdige speler tegen FC Utrecht ontbreekt. Voor het midweekse duel verwacht Malacia fit genoeg te zijn. "Het gaat gelukkig weer redelijk. Ik wil zo snel mogelijk herstellen en dan moeten we maar zien hoe het richting woensdag gaat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen