Buitenland: Schalke laat plek twee liggen, zege Milan

21 januari 2018, 19:51   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 20:05

Schalke 04 is er niet in geslaagd om de tweede plaats over te nemen van Bayer Leverkusen. In eigen huis tegen Hannover 96 bleef de ploeg steken op 1-1. Schalke heeft net als Leverkusen 31 punten, maar een minder doelsaldo.

Schalke 04 kende een goede start in het eigen stadion. Na zestien minuten opende Marko Pjaca de score. Dat bleek ook gelijk de ruststand. In de tweede helft kreeg Schalke nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar gescoord werd er niet. Dat kwam de thuisploeg duur te staan. Met nog vier minuten te spelen tekende Niclas Füllkrug namelijk voor de gelijkmaker waardoor het duel in 1-1 eindigde.

Cagliari - AC Milan 1-2

AC Milan heeft een nipte zege geboekt op bezoek bij laagvlieger Cagliari. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij Nicolo Barella. Milan kwam nog voor rust wel weer op voorsprong. De bal ging op de stip en Franck Yannick Kessie verzilverde het buitenkansje. Met nog drie minuten te spelen zette Kessie zijn ploeg op 1-2. Tien minuten voor tijd moest Milan met tien man verder nadat Ricardo Rodriguez zijn tweede geel kreeg. Lang had Cagliari daar geen voordeel van, want enkele minuten later moest ook doelpuntenmaker Barella het veld verlaten met zijn tweede geel. Gescoord werd er niet meer. Door de zege stijgt AC Milan naar plek zeven.