Jørgensen erkent schuld bij rode kaart en kijkt uit naar Van Persie

Jørgensen erkent schuld bij rode kaart en kijkt uit naar Van Persie

21 januari 2018 – Nicolai Jørgensen speelde tijdens De Klassieker niet de hoofdrol die hij graag zou willen. Na een klein uur werd hij met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers, na hard inkomen op Joël Veltman. Al speelde de Ajax-verdediger ook wel een klein beetje toneel: "Hij rolde alsof hij zijn enkel brak", vond de Deen.Toch wilde de aanvaller vooral naar zijn eigen rol kijken, vertelde hij schuldbewust na het duel in de mixed zone. "Ik had geen intentie om hem te raken, het was geen tweede gele kaart waard", aldus Jørgensen. "Maar het was ook dom van mij, ik gaf de scheidsrechter wel de kans om mij een tweede gele kaart te geven. Mijn eerste rode kaart uit mijn loopbaan, dom. Mijn fout. Al vond de scheidsrechter het zwaarder dan ik."

Op het moment waarop de spits werd weggestuurd, keek Feyenoord bovendien al tegen een 2-0 achterstand aan. Wéér geen zege op Ajax, dus: "Awful. We kwamen met een goed strijdplan en speelden een goede eerste helft. Na de rust lieten we ze echter te veel aan de bal. Dan is Ajax een goede ploeg", wist Jørgensen.

Dat bleek, want over de hele wedstrijd waren de Amsterdammers duidelijk beter dan haar rivaal. Daardoor is het uitzicht voor Feyenoord in de Eredivisie naar boven wel heel troebel geworden. "Het is heel moeilijk, inderdaad. De beker winnen is daarom op dit moment ons hoofddoel. We geven ook in de competitie nooit op en we moeten ook niet doen of dit het einde van de wereld is, een nederlaag in een lastige uitwedstrijd. Maar wel zonde: we hadden de achtervolging nog in kunnen zetten."

Van Persie?

Het enige goede nieuws is dat morgen (maandag, red.) Robin van Persie gepresenteerd wordt in Rotterdam-Zuid. Jørgensen kijkt uit naar de ontmoeting met de ervaren aanvaller, zijn nieuwe collega in de aanval. "Een uitstekende speler, een van de beste aanvallers in de afgelopen tien jaar", sprak hij lovend. "Ik kijk er naar uit om met hem te spelen. Met zijn techniek en scorend vermogen kan hij andere spelers veel leren. Of hij vroeger een voorbeeld voor mij was? Ja, ik denk voor alle jonge spitsen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020