Puntenverlies Tottenham na eigen goal Sánchez

21 januari 2018, 18:41   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 19:07

Tottenham Hotspur kwam zondagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Southampton. Na een ongelukkige eigen goal van Davinson Sánchez kwam de ploeg van Mauricio Pochettino al snel op achterstand. Tottenham moet daardoor vrezen om de aansluiting bij de top van de Premier League te verliezen.

Bij Tottenham begon Michel Vorm in de basis omdat eerste doelman Hugo Lloris ziek was. Al na een kwartier kwamen de bezoekers op achterstand. Sánchez gleed een voorzet achter zijn eigen doelman en hielp zo Southampton in het zadel.

Drie minuten later maakte Tottenham die achterstand weer ongedaan. Harry Kane kopte uit een corner de 1-1 binnen. Daarmee komt de spits op negen treffers in vijf competitiewedstrijden. In de tweede helft had zowel Southampton als Tottenham Hotspur nog kans op de winst. Jack Stephens kopte maar net naast terwijl Kane in de slotfase de winnende op zijn schoen had voor de bezoekers.

Tottenham blijft ook na de remise op plek vijf staan in de Premier League met twee punten minder dan nummer vier Liverpool, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het verschil met nummer drie Chelsea bedraagt vijf punten.