Familieruzie onbeslist: punt voor Willem II en Groningen

21 januari 2018, 16:21   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 16:29

Willem II en (in mindere mate) FC Groningen zijn voorlopig nog niet verlost van degradatiezorgen. De onderlinge confrontatie in Tilburg van zondagmiddag eindigde in 1-1. Ritsu Doan brak de wedstrijd voor rust open met een weergaloze afstandsknal. Willem II ging in de leuke eerste helft en de mindere tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de slotfase en kwam van de voet van invaller Ismail Azzaoui. De familieclash tussen FC Groningen-debutant Tom van de Looi en Willem II-trainer Erwin van de Looi eindigde dus onbeslist.

Willem II herpakte zich in de loop van de leuke eerste helft, onder aanvoering van linksback Kostas Tsimikas. De aanvallend ingestelde Griek schoot de bal heerlijk richting de bovenhoek, maar zag Padt uitpakken met een fraaie save. Even later wist hij Padt wel te passeren, maar Mike te Wierik redde zijn ploeg door de inzet van Tsimikas van de lijn te koppen.

De tweede helft bood aanvankelijk minder vermaak dan de eerste. FC Groningen ging wat verder achterover leunen en Willem II wist ondanks alle goede bedoelingen niets af te dwingen. Dat veranderde toen Azzaoui na een uur spelen werd ingebracht. De vleugelaanvaller was niet altijd even gelukkig in zijn acties, maar tekende met een bekeken schot in de verre hoek de 1-1 aan.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Mattijs Branderhorst 5.5; Fernando Lewis 5, Daryl Lachman 5, Freek Heerkens 6, Kostas Tsimikas 7 (68. Damil Dankerlui 5); Ben Rienstra 6, Thom Haye 5.5, Pedro Chirivella 5; Mo El Hankouri 5 (63. Dan Crowley 5.5), Bartholomew Ogbeche 4.5 (60. Ismail Azzaoui 6.5), Fran Sol 5.5

FC Groningen: Sergio Padt 7.5; Mike te Wierik 7, Samir Memisevic 6, Yoëll van Nieff 6.5, Django Warmerdam 6; Juninho Bacuna 5.5 (86. Uriel Antuna -), Tom van de Looi 6, Jesper Drost 6.5, Ludovit Reis 6.5, Ritsu Doan 7; Lars Veldwijk 5 (76. Tom van Weert -)

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen