Buitenland: Turan helpt Basaksehir aan zege, remise Brugge

Buitenland: Turan helpt Basaksehir aan zege, remise Brugge

21 januari 2018 – Istanbul Basaksehir heeft de koppositie in Turkije weten te heroveren. Op bezoek bij Bursaspor werd een vrij eenvoudige 0-3 overwinning geboekt. Aanwinst Arda Turan, die deze winter overkwam van FC Barcelona, was direct belangrijk met een treffer.

Istanbul Basaksehir kwam na zeventien minuten op voorsprong door een doelpunt van Joseph Attamah. De bezoekers waren de bovenliggende partij, maar pas in de tweede helft werd de score verder uitgebreid. Marcio Mossoro nam na iets minder dan een uur spelen de tweede treffer voor zijn rekening.

Turan kwam na 65 minuten als invaller binnen de lijnen. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd was hij direct belangrijk. Met een mooi afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 0-3. Daardoor herovert Istanbul Basaksehir de koppositie op Fenerbahçe. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten.

Royal Antwerp - Club Brugge 2-2
Club Brugge kwam zondag niet verder dan 2-2 tegen Royal Antwerp. De koploper stond lange tijd zelfs op achterstand, maar dankzij twee late treffers werd er nog een punt gepakt. Matheus opende na 25 minuten spelen de score. Nog voor rust verdubbelde William Owusu de score voor Antwerp. Pas een minuut voor tijd wist de koploper iets terug te doen. Ivan Tomecak maakte de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten. Stefano Denswil, Jordy Clasie en Ruud Vormer begonnen allen in de basis. In de absolut slotfase redde Vormer een punt voor Brugge. Hij maakte er in blessuretijd 2-2 van. Brugge verliest dus punten, maar behoudt een voorsprong van negen punten op nummer twee Sporting Charleroi.

gerelateerd