Ajax in tegenvallende Klassieker moeiteloos langs Feyenoord

21 januari 2018, 16:26   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 17:40

'Buigen of barsten', 'alles of niets' en 'aanhaken of afhaken'. Het waren zo maar wat voorbeelden van titels waarmee De Klassieker in de afgelopen weken werd bestempeld. Voor Ajax werd het alles, voor Feyenoord niets. De Amsterdammers wonnen het in de eerste helft fel en in de tweede helft iets boeiendere duel terecht. Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar namen in de eerste tien minuten na rust de doelpunten voor hun rekening. Even later kreeg Nicolai Jørgensen ook nog rood. Dat veranderde niets meer aan de score: 2-0.

Dat leek de laatste kans van de eerste helft te zijn. Léék, want vlak voor rust had Feyenoord geluk dat het niet met een achterstand de kleedkamers op ging zoeken. Jones kon een hoge voorzet niet klemmen, waardoor de bal voor de voeten van Justin Kluivert kwam. De jonge vleugelspeler zag zijn inzet echter vlak voor de lijn weggekopt worden door Sven van Beek. Het was de laatste actie van een eerste helft die door Ajax werd gedomineerd, maar waarin Feyenoord zoals gezegd de grootste kans kreeg.

Dat zorgde ervoor dat Feyenoord in een uiterst oncomfortabele positie terechtkwam. Die positie werd nog benauwder toen Nicolai Jørgensen nog voordat er een uur gespeeld was zijn tweede gele kaart pakte. Vlak na die prent was Ajax dicht bij de 3-0. Jones had echter een goede redding op een schot van Hakim Ziyech in huis. Hij zorgde er daarmee hoogstpersoonlijk voor dat zijn team in de wedstrijd bleef.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: Andre Onana 7; Joël Veltman 7.5, Matthijs de Ligt 7, Frenkie de Jong 6, Nicolas Tagliafico 7.5 (89. Maximilian Wöber); Donny van de Beek 6.5 (85. Siem de Jong -), Lasse Schöne 6.5, Hakim Ziyech 7; David Neres 7, Klaas-Jan Huntelaar 7, Justin Kluivert 6.5

Feyenoord: Brad Jones 6.5; Tyrell Malacia 6.5 (85. Ridgeciano Haps -), Renato Tapia 5.5, Sven van Beek 6, Jeremiah St. Juste 5.5; Tonny Vilhena 6.5, Jens Toornstra 5.5, Karim El Ahmadi 6; Jean-Paul Boëtius 5.5 (73. Bilal Basacikoglu -), Nicolai Jørgensen 4.5, Steven Berghuis 5.5 (62. Sofyan Amrabat)

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling [photo,111448,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen