Elleboog Matavz trekt meeste aandacht bij remise Vitesse

20 januari 2018, 22:43   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 09:07

Vitesse en sc Heerenveen hebben het publiek zaterdagavond nauwelijks kunnen verwennen. Beide ploegen bleven in een matige wedstrijd steken op een 1-1 gelijkspel. Pelle van Amersfoort maakte met een weergaloze boogbal het eigen doelpunt van Daniel Høegh ongedaan en zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De gastheren mochten op basis van de kansenverhoudingen nog het meeste aanspraak maken op de zege, maar konden niet voorkomen dat een schandalige elleboogstoot van Tim Matavz het meest besproken moment van de wedstrijd was.

Heerenveen gebruikte de winterstop om de verdediging te renoveren: oude bekende Martin Hansen en Dave Bulthuis kwamen naar Friesland en stonden tegen Vitesse meteen in de basis. De laatste linie van de Friezen moest duidelijk aan elkaar wennen en had het in de openingsfase bijzonder lastig tegen de aanvallers van Vitesse.

Na deze openingstreffer zakte Vitesse echter terug en ook Heerenveen bakte er weinig van. Matavz liet zich van zijn slechtste kant zien met een schandalige elleboogstoot tegen Denzel Dumfries, maar ontsnapte aan rood. Vlak voor rust schrokken de toeschouwers wakker: Van Amersfoort stuurde Henk Veerman diep, die echter op de uitgekomen Remko Pasveer stuitte. De afvallende bal werd vervolgens door Van Amersfoort met een wonderschone boog binnengeschoten.

De tweede helft leverde weinig vermaak op, al was Vitesse in de slotfase nog meerdere malen dichtbij een doelpunt. Invaller Mitchell van Bergen schoot echter net over na een individuele actie, Thomas Bruns raakte met een snoeiharde pegel de paal en Fankaty Dabo krulde de rebound net voorbij de verre hoek.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 6.5; Fankaty Dabo 5.5, Guram Kashia 6, Matt Miazga 6, Lassana Faye 5; Thomas Bruns 5, Mason Mount 6.5, Thulani Serero 6; Milot Rashica 7, Tim Matavz 4.5, Bryan Linssen 5 (73. Van Bergen-)

sc Heerenveen: Martin Hansen 4,5; Denzel Dumfries 6, Daniel Høegh 5, Kik Pierie 5.5, Dave Bulthuis 4; Pelle van Amersfoort 6.5 (86. Vlap -), Stijn Schaars 4.5 (84. Bruijn -), Yuki Kobayashi 5.5; Martin Ödegaard 5, Henk Veerman 5 (73. Ghoochannejhad -), Arber Zeneli 4.5

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling