Verbeek: "Ik verwijt Boere niets, maar hij moet afspelen"

20 januari 2018, 21:18   Bijgewerkt: 20 januari 2018, 21:45

FC Twente en Roda JC deelden zaterdagavond de punten in de degradatiekraker (1-1). Twente kwam nog wel op voorsprong, maar gaf dat laat in de wedstrijd alsnog uit handen. Gertjan Verbeek stelde na afloop dat zijn ploeg het duel eerder had moeten beslissen.

De tegentreffer kwam voor Verbeek niet helemaal uit de lucht vallen. "Als je stopt met voetballen en alleen nog maar verdedigt, dan kan dit gebeuren. Roda werd steeds sterker en je ziet dat ze er op een gegeven moment weer in gaan geloven", reageerde hij tegenover FOX Sports. De trainer vond dat Twente het eerder had kunnen beslissen.

Zo miste onder anderen Tom Boere een bijzonder grote kans. "Ik heb hem gezegd dat ik hem niets verwijt. Maar als hij ooit weer in zo'n situatie komt, waar het drie tegen één is, dan moet hij afspelen. Dit mag je nooit alleen doen. Maar dat weet hij zelf ook wel", aldus Verbeek.

Molenaar

Robert Molenaar was uiteraard een stuk meer tevreden met de remise. "We hebben dit seizoen de tegenstander nog nooit zo onder druk kunnen zetten als in de slotfase. Dat we thuis niet winnen, brengt wel enige teleurstelling met zich mee. We hadden toch wel moeite met de manier waarop Twente aanviel", zegt de trainer, die nog werk genoeg ziet voor het resterende seizoen. "We moeten overal aan werken. Maar deze wedstrijd geeft zeker moed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen