Molenaar wil punten: "Afscheid nemen van laatste plaats"

20 januari 2018, 14:34

Roda JC verloor de laatste drie duels van 2017 en ging daardoor met een slecht gevoel de winterstop in. De ploeg uit Limburg deelt de laatste plaats met Sparta en hoopt zaterdagavond tegen FC Twente de winnende draad weer op te pakken.

Trainer Robert Molenaar beseft dat de duels met Twente en Excelsior belangrijk zijn. "Het mag duidelijk zijn dat we in de thuiswedstrijd tegen FC Twente en die van volgende week tegen Excelsior absoluut voor de punten gaan. We willen niets liever dan afscheid nemen van de gedeelde laatste plek en stijgen op de ranglijst."

Volgens Molenaar is er bij Twente sprake van een stijgende lijn na de komst van Gertjan Verbeek. "Sinds Verbeek bij Twente is aangesteld, heeft hij het spelpatroon aangepast door met drie centrale verdedigers te gaan spelen. Daarnaast heeft hij onoverwinnelijkheid in de ploeg gebracht waardoor het team enorm veel power kan ontwikkelen. Maar de ploeg heeft ook, met spelers als Oussama Assaidi en Fredrik Jensen, veel kwaliteit in huis. Samen hebben zij de helft van de doelpuntenproductie op hun naam, we weten dus wat ons te doen staat."

Roda verwelkomde met Maecky Ngombo en Donis Avdijaj twee nieuwe spelers in de winterstop.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen