Transferweekje: exodus bij Feyenoord, Sánchez en Ebuehi

20 januari 2018, 12:45

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende transferverhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord-exodus

De transferwens van Feyenoord is vervuld. Robin van Persie keert terug naar De Kuip, en moet de Dirk Kuyt-rol gaan op zich nemen. Meer nieuwe spelers hoeft Het Legioen deze winter ook niet te verwachten. Wel staat er een aantal op de nominatie te vertrekken. Kenneth Vermeer maakt het seizoen af bij Club Brugge, maar voor de overbodige Michiel Kramer is nog altijd geen opvolger gevonden. Het is rondom de spits ook rustig.

Voor Bilal Basacikoglu is veel buitenlandse interesse, maar Feyenoord wil de rode loper voor een vertrek niet uitleggen. Alleen bij een goed bod valt er te praten, zei technisch directeur Martin van Geel tegen FOX Sports. De aanvaller zelf wil graag weg. De 22-jarige rechtsbuiten acht zijn situatie kansloos, nu Van Persie aan boord is.

Arsenal: Sánchez out, Aubameyang en Mkhitaryan in?

Als directe vervanger van Sánchez wedt Arsenal op Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonees doet er bij Borussia Dortmund in ieder geval alles aan zich onmogelijk te maken. Na zijn disciplinaire schorsing, speelde Aubameyang vrijdag een potje zaalvoetbal in het shirt van Ousamane Dembélé. Dat terwijl zijn collega's in Berlijn tegen Hertha BSC in actie kwamen. Aubameyang wil weg en Arsenal lijkt de volgende bestemming.

{image[323519][right-half][]}ADO aan de onderhandelingstafel

ADO Den Haag en Benfica zitten met elkaar om tafel. Onderwerp van gesprek: Tyronne Ebuehi. Ineens meldden meerde media maandag de transfer van de Nigeriaan naar Portugal. Op de redactie was het wachten op witte rook uit de Hofstad. Die is er nog niet. ADO Den Haag bevestigde de gesprekken wel. Alles bij elkaar opgeteld, lijkt een done deal daarom een kwestie van tijd. Interessant is wat voor constructie beide clubs afspreken. Gaat de rechtsback het seizoen afmaken in de Eredivisie? Met het oog op het WK is dat aannemelijk. En wat gaat ADO overhouden aan Ebuehi?

{image[320553][right-half][]}Utrecht en de regels van de FIFA

De FIFA-regeltjes zijn FC Utrecht slecht gezind. De Domstedelingen willen Samuel Armenteros terughalen naar de Eredivisie, maar er zit een kink de kabel. Wat is het geval: voordat Armenteros in de zomer naar Benevento vertrok, kwam hij één duel in actie voor Jong Heracles Almelo. Utrecht zou zijn derde club worden waar hij minuten gaat maken. Dat mag niet, zo staat in de boeken van de FIFA. Een brief om dispensatie aan te vragen is verstuurd naar zowel de wereldvoetbalbond als de UEFA, weet het Algemeen Dagblad. Utrecht heeft nog anderhalve week de tijd om de zaak rond te krijgen.

{image[320081][right-half][]}De bezem door selectie Twente

Gertjan Verbeek haalt de bezem door de selectie van FC Twente. Jari Oosterwijk, Nikola Gjorgjev en Dejan Trajkovski zijn overbodig in de Grolsch Veste. Twente stuurde eerder Isaac Buckley-Ricketts ook al terug naar Manchester City. Als het aan Verbeek ligt, doet de club hetzelfde met huurling Gjorgjev. Twente zet kanttekeningen bij zijn manier van leven, zei de Tovenaar van Jubbega tegen Tubantia. Maar zijn broodheer Grasshoppers hoeft hem niet eerder terug. Oosterwijk is al teruggezet naar de beloften. Twente wil de 22-jarige spits graag helpen met een volgende stap, maar Oosterwijk zette een streep door NEC en SC Cambuur. Voor Trajkovski is wel een oplossing gevonden, weet RTV Oost. De linksback gaat spelen voor het Hongaarse Puskas Akademika.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen