De Jong: "Ik ben altijd fan van Van Persie geweest"

19 januari 2018, 16:31

Frenkie de Jong vindt Feyenoord een goede ploeg, maar noemt Ajax favoriet voor de Klassieker van zondag in Amsterdam. Robin van Persie gaat tot verdediger omgetoverde middenvelder hoogstwaarschijnlijk niet tegenkomen. RvP's terugkeer naar Rotterdam laat nog steeds op zich wachten.

"Feyenoord heeft pech gehad met blessures en had een mindere periode rond de Champions League-wedstrijden", zegt De Jong tegen FOX Sports. "Ze hebben een goede ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Wij spelen thuis in de Arena, en hebben meer kwaliteit. Ik ga ervan uit dat wij winnen."

De Jong zal tegen Feyenoord weer een centraal duo vormen met Mathhijs de Ligt. Als alles mee had gezeten, had de twintigjarige De Jong tegenover Van Persie kunnen staan. Maar de rentree van de Rotterdammer bij Feyenoord is nog niet rond. "Ik ben altijd fan van Van Persie geweest. Ik had het leuk gevonden."

In aanloop naar de Klassieker kreeg Ajax te maken met nieuwe trainer Erik ten Hag. De opvolger van Marcel Keizer is vooral tactisch bezig geweest. "Hij is net nieuw en wil dat het goed staat. Het is een belangrijke wedstrijd. Natuurlijk wordt het niet helemaal omgegooid. Op zich deden we het aardig. Iedere trainer heeft zijn eigen ideeën, en die wil hij zo goed mogelijk invoeren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen