Feyenoord fit naar Ajax: ook Gio spoedig hersteld

Feyenoord fit naar Ajax: ook Gio spoedig hersteld

19 januari 2018 – Feyenoord gaat zondag met een fitte selectie naar Amsterdam. Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps kunnen starten, de vraag is of Feyenoord dat risico ook neemt. De nu zieke trainer Giovanni van Bronckhorst is tijdig hersteld, zo is de verwachting.Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel nam de honneurs waar op de persconferentie van Feyenoord. "Giovanni is ziek, hij heeft last van de luchtwegen", citeert RTV Rijnmond Van Gastel. "Waarschijnlijk is hij morgen (zaterdag, red.) gewoon op de training. Ik ben zelf ook twee dagen ziek geweest."

De technische staf bepaalt zaterdag of Botteghin, Van der Heijden en Haps in de basis kunnen starten tegen Ajax. Het drietal komt terug van een blessure. "Iedereen is beschikbaar zondag. Een aantal jongens heeft woensdag met de beloften meegedaan om ritme op te doen. We moeten kijken hoe ze daar uit zijn gekomen. Morgen nemen we beslissingen over wie mee gaan naar Amsterdam."

Ajax
Ondanks dat Erik ten Hag de nieuwe trainer is van Ajax, verwacht Feyenoord weinig verrassingen. "Ajax heeft wel een andere staf, met andere accenten. Maar verder gewoon het Ajax van voor de winterstop", aldus Van Gastel. "Vaak kan je inschatten hoe een wedstrijd verloopt, maar deze wedstrijd tegen Ajax is niet te voorspellen. Wij moeten winnen, Ajax moet dat ook."

Van Persie
De terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord hangt in de lucht, maar nog altijd is er geen witte rook. De Klassieker komt dan ook te vroeg. Volgens de NOS zijn Van Persie en Fenerbahçe er inmiddels wel uit. Van Gastel: "Mooi dat hij terugkomt naar Nederland, net als Dirk Kuyt eerder. Spelers kijken tegen hem op. Ik zie alleen maar pluspunten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018