Veltman: "Het hoort erbij: op het randje spelen en erin kletsen"

19 januari 2018, 08:09   Bijgewerkt: 19 januari 2018, 08:14

Op het randje spelen hoort bij topwedstrijden, vindt Joël Veltman. De 26-jarige aanvoerder van Ajax wist in december tijdens het duel met PSV de aandacht op zich gevestigd. Hij deelde uit en zocht de grens op, of ging daar misschien wel wat overheen. Nu staat Veltman met Ajax aan de vooravond van een nieuwe topper: de Klassieker.

"Als Giorgio Chiellini zo speelt, of voorheen Marco Materazzi, dan staat iedereen op de banken. Dan zegt iedereen in Nederland: kijk eens wat een winnaars", zegt Veltman in het Algemeen Dagblad. "Als ene Joël Veltman uit Nederland zo speelt, dan is het niet goed. Maar het hoort bij zulke wedstrijden. Op het randje spelen en er af en toe stevig in kletsen. Het doel was toch bereikt? We wonnen van PSV en ik speelde Lozano uit de wedstrijd. Dan is er achteraf alsnog kritiek. Tja, wat moet ik dan nog meer doen?"

Veltman had in het verleden het stempel van 'te lief'. "Dat kleefde aan mij. Dat ik niet hard, uitgekookt of gemeen kon zijn. Tja, de ene keer ben je te lief, dan ga je weer te vaak over de schreef", aldus de Ajacied. "Ik had vroeger ook wel mijn momenten, hoor. Maar mijn speelstijl is inderdaad wel geleidelijk aan veranderd."

Vroeger koos Veltman altijd voor de voetballende oplossing. "Driehoekje hier, inspeelpass daar. Maar dat leidde er ook toe dat ik fouten maakte. Als je ouder wordt, wil je ook op een andere manier een signaal afgeven naar je medespelers. Dus ja, ik ben er voor zo'n topwedstrijd wel bewust mee bezig, maar dat wil niet zeggen dat het gemaakt gedrag is. Ik ben in het veld soms een jongen die je liever niet tegenover je hebt staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen