Asensio bezorgt Real Madrid late zege in Copa del Rey

18 januari 2018, 23:12   Bijgewerkt: 18 januari 2018, 23:28

Real Madrid heeft op bezoek bij Leganés een nipte overwinning geboekt. In de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Copa del Rey werd het 0-1. Daarmee voorkomt Real een nieuwe tegenvaller nadat de laatste drie wedstrijden niet werden gewonnen.

Zinedine Zidane koos er tegen Leganés voor om enkele spelers rust te geven waardoor Real met een B-ploeg aantrad. Real domineerde in de eerste helft, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft liet ook Leganés, waar Nordin Amrabat als invaller binnen de lijnen kwam, kansen noteren. Marcos Llorente was het dichtst bij een treffer voor de thuisploeg, hij kopte een vrije trap tegen de lat.

Lange tijd leek het bij 0-0 te gaan blijven, maar Marco Asensio bracht daar in de laatste minuut verandering in. Op aangeven van Theo Hernández werkte hij de bal op mooie wijze achter doelman Nereo Champagne. Door de nipte zege doet Real goede zaken, maar zal de ploeg van Zidane niet geheel gerust aan de start van de return verschijnen. Op 24 januari komt Leganés op bezoek in het Bernabéu.