De Graafschap en Zuil nog altijd niet tot een akkoord gekomen

18 januari 2018, 14:02

De Graafschap en directeur commercie Martine Zuil hebben nog altijd geen overeenkomst bereikt over het conflict tussen beide partijen. Hoewel de Superboeren van haar af wilden, weigerde zij medewerking als het ging over het ontbinden van haar (net getekende) vaste contract. "We gaan nog proberen er goed uit te komen samen", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

Uit onderzoek dat Ostendorp, die recent binnen de organisatie werd aangesteld, deed, bleek dat Zuil geen steun had onder het personeel. Ook waren er volgens hem te veel leidinggevenden binnen de organisatie. "Daar moeten we uit financieel en economisch oogpunt vanaf", aldus de directeur tegenover Omroep Gelderland.

Dat verzoek werd gesteund door de aandeelhouders. "Maar ze hebben mij ook meegegeven het nog te proberen om voor Martine buiten de organisatie iets anders te vinden. Daar heb ik tien dagen voor. Anders gaan we naar het UWV en vragen we ontslag om economische redenen aan."

Mocht dat laatste inderdaad gebeuren, is de kans groot dat Zuil in beroep zal gaan. Eerder liet ze al weten onder geen beding te willen vertrekken en anders in elk geval een ander functie binnen De Graafschap te willen bekleden. Ostendorp: "We hopen alsnog op een zachte landing, maar ik heb daar op dit beeld geen beeld van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen