Van Bronckhorst wil een extra beloftenelftal creëren bij Feyenoord

18 januari 2018, 14:12

Als het aan Giovanni van Bronckhorst ligt, dan komt er snel een serieus beloftenelftal bij Feyenoord. De huidige situatie waarbij het tweede elftal van de Rotterdammers amper wedstrijden speelt en amper niveau heeft, is verre van ideaal. Herstellende of geschorste spelers kunnen amper ritme op doen op deze manier, over de doorstroom van talenten maar te zwijgen.

"We zijn aan het kijken of we daar in de nabije toekomst toch stappen in kunnen zetten", zegt Van Bronckhorst over de situatie tegenover het Algemeen Dagblad. "We zijn natuurlijk afhankelijk van de KNVB, die organisatie bepaalt in welke competitie ons tweede elftal mag instromen. Maar we willen er ook een extra beloftenelftal bij. Ongeacht waar ons huidige tweede elftal straks instroomt, als ze überhaupt al ergens mogen instromen. Dus een extra belofte-elftal erbij om de jonge spelers een tussenstap van de jeugd naar het eerste elftal te kunnen laten maken."

Ook is het moeilijker voor talenten om de stap naar het eerste te zetten in de huidige situatie, omdat er geen elftal voor zit. Van Bronckhorst: "Een vaste groep die straks lekker met elkaar kan werken, trainen en wedstrijden spelen. Dat ontbreekt er nu en dat onderzoeken we. Vooral voor de jonge jongens is het erg belangrijk. Noem het van mij part een ontwikkelingselftal. Kijk naar hoe het met de talenten Dylan Vente en Tyrell Malacia is gegaan. Die moesten we dit seizoen even terugzetten naar het hoogste jeugdelftal om ze daarna wel weer een stap vooruit te laten zetten."

Dat de concurrentie in de Eredivisie ervoor gekozen heeft om wél een team in te laten stromen in de reguliere voetbalpiramide, ziet Gio als voordeel. "PSV, Ajax en ook AZ hebben daar profijt van. Feyenoord besloot het anders te doen. Daar heb ik natuurlijk wel begrip voor, maar ik ga uit van het meest ideale plaatje en dat is er nu gewoon niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen