Hateboer traint snoeihard bij Atalanta: "Voetbal is je werk"

18 januari 2018, 08:39

Hans Hateboer is één van de Nederlandse sensaties op de buitenlandse velden dit seizoen. De verdediger maakt veel indruk en dat komt volgens hem voornamelijk door de trainingen die in Italië worden gegeven. "We doen hier nog geen rondo", illustreert de rechtspoot het verschil met Nederland.

De overstap van FC Groningen naar Atalanta Bergamo was dan ook een bewuste. In de Serie A wilde hij completer en beter worden. "Ik ben ambitieus, wil ooit graag in de Premier League spelen", vertelt hij aan De Volkskrant. "Maar zou Hans Hateboer van FC Groningen daar direct krediet krijgen? Dat vroeg ik me ernstig af. Los nog van de vraag of zo'n club zich op het hoogste niveau handhaaft. Zit je ineens in de Championship. Ik weet niet of ik daar beter word."

Werken

Het waren lange, zware periodes van investeren. Hateboer: "We gingen wekenlang de bergen in, je liep tot je niet meer kon, en verder." Maar het hielp: "We voelen ons allemaal beresterk. Dat heb je ook nodig, want iedereen is in deze competitie ervaren en beresterk. Leuke techniektrainingen zijn er niet bij. Er wordt van uitgegaan dat je technisch bekwaam genoeg bent. Voetbal is echt je werk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen