Dost bijt cynisch van zich af: "Dan ben ik toch een afmaker?"

18 januari 2018, 07:58   Bijgewerkt: 18 januari 2018, 09:11

Hij scoort meer dan wie dan ook in Europa, toch ligt Bas Dost in Oranje en in Nederland nog altijd onder vuur. En daar is de aanvaller van Sporting Lissabon meer dan klaar mee. "Als mensen mij alleen een afmaker vinden, prima. Dan ben ik toch een afmaker", zegt hij met enig cynisme.

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de lange spits in op zijn huidige situatie. "Ik ben er helemaal klaar mee wat iedereen van mij vindt. Elke week trek ik mijn statistieken omhoog", begint hij. "En ook in de Champions League ben ik overeind gebleven. Als een meevoetballende spits, want tegen ploegen als Juventus en Barcelona kom je veel aan de bal. Dat ging hartstikke goed."

Dat hij aan de lopende band blijft scoren, is bijzonder. Zeker omdat de naam 'Dost' bij iedere tactische bespreking van de tegenstander bovenaan staat. "Je wilt niet weten hoe extreem ik word afgedekt, waardoor ik bijna niet aan de bal kom. In het begin van de wedstrijd is er vaak niet superveel aan voor me. Dan moet je wachten tot één van je teamgenoten erlangs komt. Als die voorzet dan wordt gegeven, moet je er ook staan. Anders moet je weer een half uur wachten."

Zijn waanzinnige rendement verbaast Dost zelf ook weleens. "Ik heb nu twee keer achter elkaar een hattrick gemaakt. Dat heb ik nog nooit gedaan. Alles vliegt erin op dit moment. Het loopt gewoon. Dat is eigenlijk altijd zo in deze periode. Op de een of andere manier knal ik na de winterstop vaak uit de startblokken." Dat het zo goed gaat, is mede te danken aan zijn verbeterde zelfvertrouwen. "Vroeger had ik er veel problemen mee als ik een bal miste. Bij Heerenveen kon ik daar lang in blijven hangen. Als ik nu een reuzenkans mis, ga ik vijf seconden later weer door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen