Barça lijdt zeldzame nederlaag na gemiste penalty Messi

17 januari 2018, 23:00

FC Barcelona heeft woensdag een zeldzame nederlaag geleden tegen nota bene stadsgenoot Espanyol. In de eerste wedstrijd van het bekertweeluik in de kwartfinale van de Copa del Rey verslikte Barça zich: 1-0. Daarmee is er een einde gekomen aan de reeks van 29 wedstrijden zonder nederlaag.

Ernesto Valverde begon met Luis Suaréz op de bank, maar werd na een uur toch gebracht. Want Barcelona kon maar geen gaatje vinden in de stugge defensie van Espanyol. Denis Suárez had voor de invalbeurt van zijn naamgenoot twee goede kansen om de score te openen. De grootse kans was voor Lionel Messi. Hij mocht, nadat Suárez net een paar minuten in het veld stond, aanleggen vanaf de penaltystip. Zijn inzet werd knap gered door doelman Diego López.

De gemiste penalty van Messi:

Het was vervolgens Jasper Cillessen - hij mag de bekerwedstrijden spelen - die de aandacht op zich vestigde. Cillessen ging naar de grond, omdat hij geraakt leek te worden door een voorwerp uit het publiek. De Oranje-international onderscheidde zich met een redding op een harde trap van Marc Navarro. Het was een teken aan de wand dat de 1-0 in de lucht hing. In de slotfase speelde Espanyol meer van de eigen goal af. Op de valreep moest Cillessen dan ook vissen. De oud-Ajacied had geen antwoord op een goed schot van invaller Oscar Melendo in de verre hoek.

Barça kon de schade niet meer herstellen en moet de zeldzame nederlaag donderdag in eigen huis ongedaan zien te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen