Erwin Koeman wil liefst in buitenland weer op eigen benen staan

17 januari 2018, 22:03

Erwin Koeman wil weer aan de slag als hoofdtrainer. De voorkeur gaat uit naar een klus buiten de Nederlandse landsgrenzen. De laatste jaren was hij assistent van zijn broer Ronald. De broers werden dit seizoen ontslagen bij Everton.

"Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", zegt Koeman tegen de NOS. "We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer."

Een functie als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal zit er dan ook niet in. Ronald wordt genoemd als topkandidaat voor de vacature bij Oranje. "Dit is het ideale moment voor hem", aldus Erwin. "Hij heeft de ervaring, ook in het buitenland. Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij."

De oudste Koeman zwaaide in het verleden de scepter bij RKC, Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en Hongarije. De gezamenlijke jaren met Ronald begonnen in 2014 bij Southampton. Na twee jaar bij The Saints stapten de twee over naar Everton. "Het waren prachtige jaren in de sterkste competitie ter wereld. We hebben ons drie keer gekwalificeerd voor Europees voetbal. Het is uitstekend geweest en een prachtige ervaring."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen