Duurste Afrikaan ooit: Bakambu van Villarreal naar China

17 januari 2018, 19:51

Cedric Bakambu is voortaan de duurste Afrikaanse voetballer ooit. Villarreal heeft de spits uit de Democratische Republiek Congo verkocht aan Beijing Guoan. Hij was topscorer van de Yellow Submarine, die voor tweeënhalf jaar geleden voor zo'n zeven miljoen euro overkwam van Bursaspor uit Turkije.

Villarreal meldt woensdag dat er aan de transferclausule  is voldaan. De clausule is een bedradg van veertig miljoen euro. Omdat Beijing Guoan verschillende belastingen moet betalen, kost de spits zo'n 74 miljoen euro melden internationale media. Daarmee is Bakambu duurder dan Naby Keïta uit Senegal. De huidige speler van RB Leipzig verkast na dit seizoen naar Liverpool. De Engelsen betaalden voor hem een bedrag van 56 miljoen euro.

Op het clubkanaal bedankt Villarreal Bakambu voor de bewezen diensten. Zijn nieuwe werkgever uit de Chinese Super League zal de komst van de Congolees spoedig bekendmaken. Het vertrek van Bakambu kan goed nieuws betekenen van Unes Ünal. De oud-spits van FC Twente werd in januari teruggeroepen van een verhuur aan Levante en mag hopen op meer speeltijd bij Villarreal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen