Groningen laat Idrissi vertrekken: meerjarig contract bij AZ

17 januari 2018, 17:36

AZ en FC Groningen hebben de transfer van Oussama Idrissi afgerond. De 21-jarige aanvaller ligt de komende 4,5 jaar vast in Alkmaar. Beide clubs hebben de overgang woensdag bevestigd. Idrissi had in het Noordlease Stadion nog een doorlopende verbintenis tot medio 2020. De clubs doen over de transfersom geen uitspraken.

"Oussama Idrissi is ruim twee jaar geleden transfervrij overgekomen van Feyenoord en heeft zich bij ons goed doorontwikkeld, daar staat FC Groningen als club ook bekend om", zegt manager technische zaken Ron Jans op de website van Groningen. "Wij zijn er trots op dat de scouting een aantal jaren geleden de kwaliteiten van een jonge jongen op de juiste waarde heeft ingeschat."

Idrissi wilde graag naar de nummer drie van de Eredivisie. Jans: "Dan moet de derde partij naar tevredenheid – vaak financieel – worden gecompenseerd. Dat laatste is voor ons het geval. Aan de andere kant zien wij AZ als een directe concurrent in de Eredivisie en doe je liever geen zaken met de concurrentie als het op talentvolle spelers als Oussama Idrissi aankomt."

Groningen ziet niet de absolute noodzaak om zelf een versterking te halen. "Wij hebben nog steeds alle vertrouwen in de selectie, zoals die er nu staat", aldus Jans. "Mocht er zich echter een goede kans voordoen een speler aan te trekken die ons direct beter maakt, dan hebben we de mogelijkheid hierop te anticiperen. Maar in januari is dit sowieso altijd lastiger dan in het zomer-transferwindow. En zoals altijd kijken wij ook graag naar de eigen opleiding om te zien of van daaruit mogelijk spelers kunnen aanhaken bij de eerste selectie. Het biedt ook weer kansen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen