Hiariej geniet in Australië: "Allemaal relaxter dan in Nederland"

17 januari 2018, 17:11

Tom Hiariej geniet van zijn Australische avontuur. De 29-jarige middenvelder verruilde afgelopen zomer FC Groningen voor Central Coast Mariners, een laagvlieger uit de Australische A-League. "Het bevalt me hier super."

Ook over het leven in Australië heeft Hiariej niets te klagen. "We wonen vijftig meter van de zee aan een gezellig boulevardje. Terrigal is een leuke plaats, waar ook veel toeristen komen", vertelt hij op de website van zijn management Soccer Vision. "Mijn vriendin heeft het ook heel goed naar haar zin, dat is natuurlijk hartstikke belangrijk. Ze heeft een baan, kent hier inmiddels veel mensen en voelt zich op haar plek."

De sfeer staat voor Hiariej op de eerste plaats. "Het is allemaal wat relaxter dan in Nederland. De mensen zijn hier wat vriendelijker en opener dan bij ons. Op straat en in winkels word je gewoon aangesproken. Hoe is het met je, wat ga je doen vandaag? Nee, ik word hier niet vaak herkend, minder dan in Groningen, al viel het daar ook wel mee hoor. Ik hoor hier hooguit een keer in de week iemand zeggen: Hey, Mariners. Dat komt denk ik ook doordat voetbal hier niet de grootste sport is. Het komt hier op de vijfde, zesde plaats. Dat zie je ook wel terug bij onze wedstrijden. Er kunnen 20.000 man in het stadion, maar er zitten er zo'n vijf, zes duizend. Dat is me wel wat tegengevallen, al is de sfeer in het stadion prima."

Brama

Hiariej speelt bij de Maniners samen met Wout Brama. Hij kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht. "Wout en ik zijn dragende spelers. Die rol gaat ons wel goed af. De jonge jongens accepteren dat ook. Wat dat betreft werkt het hier wat anders dan in Nederland. De jonge spelers moeten schoonmaken, tafels afruimen enzovoort. Ze moeten laten zien dat ze alles er voor over hebben om op het hoogste niveau te spelen. Ze klagen er niet over, doen alles met een big smile."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen