Lijnders rustig na verlies: "Gemiste kans, maar niet meer"

16 januari 2018, 09:13

NEC is er maandag niet in geslaagd om de 5-1 zege op Go Ahead Eagles een passend vervolg te geven. De tweede wedstrijd onder leiding van Pepijn Lijnders eindigde in een 3-0 nederlaag bij FC Oss. Lijnders tilt echter niet te zwaar aan het verlies.

"Dat kan ik hopelijk uitleggen", analyseert Lijnders de nederlaag bij Omroep Gelderland. "Zij spelen op een andere manier dan de meeste ploegen spelen. We wilden het spel versnellen via de zijkanten, wat we niet deden. We hadden moeite om hun counter te stoppen. Qua organisatie achterin stond het ook niet goed. En op het moment dat we de bal tussen de linies brachten, was er te weinig beweging achter die laatste vijf. Een gesloten verdediging moet je open maken door te bewegen rondom de bal, maar dat deden we veel te weinig."

In de pauze, toen NEC op een 2-0 achterstand stond, wisselde Lijnders van systeem. "We brachten Ted van de Pavert en gingen met drie verdedigers spelen. Maar het werd te nerveus in balbezit, te geforceerd. En we bewogen niet goed genoeg om degene die de bal had. De jongens probeerden alles, maar het ontbrak aan organisatie. Oss speelde zichzelf in de kaart door vroeg te scoren en wij konden geen antwoord vinden op de problemen die ze ons gaven."

Door het verlies heeft NEC nagelaten om de koppositie over te nemen van Fortuna Sittard. "Het is een gemiste kans, maar ook niet meer. Je kunt individueel nog zo goed zijn, maar als je niet goed staat en je hebt moeite met lopende mensen, dan moet je dat toch als team oplossen. Nu gaat het erom als je een klap hebt gehad, om te reageren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen